logo
Herenweg 109 A | 1822 AD Alkmaar
 072 5616365 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
fbtwitter

Verlenging laag tarief BTW 6 %Btw-tarief verbouwingen en renovatie woningen

Het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen in de bestaande bouw is per 1 maart 2013 verlaagd van 21% naar 6%.

Werkzaamheden

Het 6%-tarief is van toepassing op het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Ook aanleg en onderhoud van de tuin door hoveniers valt onder het 6%-tarief. Het verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.

In de bijlage bij het besluit staan de werkzaamheden waarop u het verlaagde btw-tarief wel of niet mag toepassen. In een besluit van de Belastingdienst vindt u onder Post B 8 2 meer informatie over wat er valt onder woningen.

Tijdelijke verlaging

De verlaging is tijdelijk. Als gevolg van de begrotingsafspraken 2014 is de einddatum verlengd van 1 maart 2014 naar 31 december 2014.Nieuws

Per 1 maart BTW verlaging op renovatie van woningen

15-02-2013Voor renovatie en herstel van een woning, geldt vanaf 1 maart 2013 een jaar lang een verlaagd btw-tarief van 6% (in plaats van 21%).

Het lage BTW tarief is van toepassing op arbeid bij renovatie en aanpassingen van woningen die langer dan 2 jaar voor eerste bewoning in gebruik zijn genomen. 

Het moment waarop de verbouwing/renovatie wordt afgerond, is bepalend voor toepassing van het verlaagde btw-tarief. Het werk dient afgerond te worden in de periode van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014.

Dus heeft u plannen om te verbouwen? Dan is het aantrekkelijk om deze het komende jaar uit te laten voeren. Dat kan een aardige besparing opleveren.

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.